søndag 6. desember 2009

\/1 |_3|<32 /\/\3|) 5|*2@@|<37

Selv om det finnes omtrent 6000 forskjellige språk i verden, er mange ungdommer i dag lei alle disse. Norsk, engelsk, nynorsk, spansk, fransk eller tysk holder ikke lenger, så vi har begynt å lage forkortelser, bytte ut bokstaver med tall og feilstave ord. Leetspeak eller 1337 som det ofte skrives er et nyere skriftspråk som først ble brukt som kodespråk av gamere og forum-tilhengere, men som i dag har kommet inn i dagligtalen til ungdom.

Ord som hører til leetspeak som jeg ofte hører eller bruker selv er noob (slang for newbie som betyr nybegynner,) omg (oh my god) og LOL (forkortelse for laughing out loud.)


Flere ord i leetspeak har kommet til ved tilfeldig feilstaving. Et eksempel på dette er at ordet ”the” har blitt til ”teh.” Andre ord er med vilje blitt feilstavet. For eksempel byttes bokstaven ”s” ut med ”z” i slutten av ord slik at skills blir til skillz.

Personlig liker jeg kun forkortelsene fordi de ofte er praktiske (om man forstår dem.) Jeg skjønner ikke hva som er vitsen med å komplisere språket med feilstaving og tall i stedet for bokstaver nå som det ikke lenger er noe hemmelig kodespråk. Selvfølgelig er det gøy å leke med språket, men for meg er det nok med de ”kjedelige” 6000 språkene.

Klarer du nå å tyde overskriften?
Hvis ikke, trykk her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar